Bureau Waardenburg
Varkensmarkt 9
4101 CK Culemborg
T: 0345 512710
e-mail buwa

Vissen in vistrap en rifballen in beeld
U bevindt zich hier:

Videomonitoring bij vistrap en rifballen (rifkorven)

Baars schuilt bij rifbal

Bij onze monitoring zetten we vaak succesvol camera's in. Camera's bieden de mogelijkheid om het onzichtbare, zichtbare te maken. Dit jaar zien we in verschillende projecten vissen voor de lens. De bruikbaarheid van videomonitoring voor de monitoring van vissen is hiermee onderstreept. Ook bij omstandigheden met weinig doorzicht.

Monitoring met camera's een succes

Vissen maken veelvuldig gebruik van rifballen, oftewel rifkorven. Deze betonnen rifballen zijn door ons aangelegd in het Markermeer als proef in het kader van NMIJ in opdracht van RWS. Een jaar na de aanleg maken verschillende soorten vissen gebruik van de rifballen als schuilplaats en als voedselplek. Baars, snoekbaars, blankvoorn en zwartbekgrondel zwemmen in en om de rifballen. Bekijk de filmopnames.Videomonitoring in een vistrap

De eerste beelden van ons camerasysteem in een vistrap zijn nu te zien. Dit systeem is aangelegd als proef in samenwerking met Waterschap Aa en Maas. Bijzondere uitdaging is dat het doorzicht minder als 30 cm is. Verschillende vissen maken zowel overdag als 's nachts gebruik van de vispassage. Vismigratie is op deze manier letterlijk in beeld. Bekijk de filmopnames.

 

Contactpersonen:

 

45 rifkorven in het Noordzeekanaal >>. Nieuwsitem bij Hart van Nederland, 2 aug. 2016. Schuilplek moet jonge vis beschermen.  

Projecten