Bureau Waardenburg
Varkensmarkt 9
4101 CK Culemborg
T: 0345 512710
e-mail buwa

BESE-elements for oysters

BESE-elements ingezet als kweekbed voor oesters

Naast oesterrifherstel op locatie, gebruiken we BESE-elements nu ook voor gerichte invang van oesterlarven voor natuurherstel op een andere, nabij gelegen locatie.

In november 2017 hebben wij BESE-elements aan steigers gehangen in Vero Beach, Florida, in samenwerking met de Fish and Wildlife Commission (FWC) en verschillende huiseigenaren. De BESE-elements hangen in een baai, waar op dit moment al veel oesters op harde structuren groeien.

Oesters, en specifiek de Eastern oyster, staan bekend om hun filterend vermogen. De huiseigenaren aan deze baai willen de populatie aan oesters vergroten om de waterkwaliteit in de baai verder te verhogen.  FWC heeft deze vraag gekoppeld aan de wens om ook de oesterpopulatie in het nabij liggend natuurgebied (Indian River Lagoon) te vergroten.

De BESE-elements zullen, nadat de jonge oesters zich op de structuur gevestigd hebben na ongeveer 1 jaar, van de steigers verwijderd worden en verplaatst naar het natuurgebied. BESE-elements breken na verloop van tijd af. Ze scheppen de mogelijkheid voor de vorming van een nieuw, natuurlijk, oesterrif.

De baai en de BESE-elements vormen op dit moment  dus een ware kwekerij voor oesters.

Contactpersoon: