Bureau Waardenburg
Varkensmarkt 9
4101 CK Culemborg
T: 0345 512710
e-mail buwa

Planning inzet ecologisch advies
U bevindt zich hier:

Slimme planning inzet ecologisch advies loont

Het najaar nadert. De natuur glijdt langzaam richting een rustperiode waarin zij zich voorbereidt op het nieuwe groeiseizoen.
Het is de uitgelezen tijd voor reflectie, het maken van nieuwe plannen en het uitzetten van acties voor komend jaar. Oók voor het plannen van het ecologisch advies en onderzoek dat u wilt uitbesteden.

 

Sommige werkzaamheden zijn juist in de winter goed uit te voeren

Misschien voorziet u dat er komend jaar bomen gekapt moeten worden voor een project. Wat we juist in de winter goed kunnen doen is een quick scan uitvoeren naar de aanwezigheid van holtes en nesten in de bomen. Door de afwezigheid van bladeren is er dan vanaf de grond zicht op de hele stam en grote zijtakken. Er is zelfs onderzoek dat alleen in de winter uitgevoerd kán worden, denk aan overwinterende vogels.

Bundelen van kleine klussen voorkomt stress

Als u de tijd neemt om zaken in hun context te bezien, kan blijken dat sommige ecologische advieswerkzaamheden gebundeld kunnen worden. Dit kan efficiënter en goedkoper zijn. Een voorbeeld hiervan is het bundelen van tientallen quick scans binnen één gemeente. Bovendien geeft het rust als de zaken ruim op tijd geregeld zijn. 

Vooruit kijken naar het nieuwe seizoen

Nu is de tijd voor het laten opstellen van een monitoringplan voor het komende inventarisatie-seizoen. Ook een beheerplan of herinrichtingsplan kan prima in de herfst en winter worden opgesteld. 

Als u hulp nodig heeft bij het plannen van uw ecologisch advieswerk voor het komende jaar, neem dan vrijblijvend contact op met ons secretariaat. Mevr. Scheer kan u verwijzen naar de juiste persoon binnen de organisatie.